Cosul meu

Cum cumpar

Conditii consignatie Art.1 - Conditii generale si obligatii deponent

a) Produsul depus in regim de consignatie trebuie sa nu prezinte defecte tehnice sau urme avansate de uzura. Sc Maracana Impex srl isi rezerva dreptul de a refuza orice obiect considerat nepotrivit pentru consignatie, sau daca nu se poate conveni asupra unui pret avantajos.

b) Pretul final de vanzare al produsului –incluzand comisionul perceput de Sc Maracana Impex srl– trebuie sa nu depaseasca 80% din valoarea produsului nou; aceasta este o valoare orientativa pentru produse in stare perfecta, cu toate acesoriile originale si fara vreo urma de folosire. Valoarea medie de piata este in jurul a 50% din valoarea unui produs nou, daca se afla inca in productie. Pretul final al produsului va fi stabilit in functie de starea estetica si functionala, de accesoriile incluse, daca mai este sau nu in garantie etc.

c) Comisionul perceput de Sc Maracana Impex srl pentru produsele depuse in regim de consignatie este intre 0 si 50% din suma finala de vanzare a produsului. In acest comision sunt incluse serviciile prezentate in Art.2.

( Exemplu: pret final de vanzare = suma pe care o va primi deponentul +comision Sc Maracana Impex srl 30% +TVA 24% aferent comisionului )

d) Deponentul se va angaja sa nu retraga de la vanzare produsul pentru o perioada de 30 zile calendaristice din data depunerii. In caz contrar, returnarea produselor se va face contra unui comision de 5% din valoarea acestora, comision datorat pentru serviciile prezentate in Articolul 2.

e) Primele doua luni de expunere sunt gratuite, pentru afisarea online (in site-ul Sc Maracana Impex srl) si eventual prezentarea in vitrinele magazinului, in masura spatiului disponibil. Dupa 60 de zile calendaristice se va percepe o taxa de stocare in valoare de 1% pe luna. Cu alte cuvinte primele doua luni sunt gratuite, iar a treia luna si urmatoarele vor fi contra cost, in baza unei taxe platibile pentru fiecare perioada suplimentara de 30 de zile. Aceasta taxa se va deduce din suma platita la vanzare, iar in cazul in care se retrage produsul din consignatie suma echivalenta taxei de stocare va fi platita de catre deponent.

f) Obiectele care nu au fost vandute dupa un an si jumatate vor fi considerate abandonate si vor trece automat in proprietatea Sc Maracana Impex srl daca deponentul nu se prezinta inainte de expirarea termenului, pentru rezolvarea situatiei. Sc Maracana Impex srl va face toate eforturile rezonabile pentru a contacta persoana in cauza prin telefon si adresa de posta electronica in ultimele 30 de zile ale termenului de 18 luni, dar nu isi asuma nicio raspundere in aceasta privinta.

g) Pentru a putea intra in posesia contavalorii produselor plasate in consignatie, deponentul are obligatia ca la momentul semnarii contractului de consignatie sa furnizeze contul bancar in care doreste sa primeasca suma aferenta produselor depuse in consignatie. In cazul in care clientul doreste primirea contravalorii produselor sub forma de cash va fi programat la casierie de catre agentul Sc Maracana Impex srl in limita a 2000 lei pe zi. Daca clientul nu se prezinta la casierie la data programata va fi reprogramat la o data ulterioara ce nu va depasi 7 zile lucratoare.

h) In cazul in care produsele au fost vandute, deponentul va primi dupa 30 de zile calendaristice de la data vanzarii suma stabilita la momentul depunerii sau a ultimei modificari de pret, mai putin taxele de stocare provenite din perioada ce depaseste 60 de zile disponibile spre afisare si prezentare gratuita. In perioada de 30 de zile va fi in vigoare garantia prezentata conform legii in Art.2 lit. f) pentru cazul in care cumparatorul constata vreun motiv de returnare, pentru achitarea unor eventuale servicii de reparatie, generate de functionarea defectuoasa in primele 30 de zile de la achizitie.

i) Deponentul poate contacta Sc Maracana Impex srl pentru a discuta o eventuala reducere/crestere a pretului (nu mai mult de 1 data/saptamana), pentru a solicita modificari ale pachetelor sau ale datelor prezente pe site etc.

j) Deponentul are obligatia de a se informa periodic daca produsul depus a fost vandut. Acest lucru se poate face telefonic sau verificand pe site daca produsul mai apare sau nu in sectiunea “Echipament Folosit (SH)”, cu numarul de bon inscriptionat pe certificatul de depunere in consignatie.

k) In momentul prezentarii pentru ridicarea banilor in cazul vanzarii sau pentru a retrage produsul din consignatie, deponentul trebuie sa aiba asupra sa bonul de intrare eliberat in momentul depunerii produsului si cartea de identitate. Daca cererea de retragere a produsului din consignatie sau vanzarea se efectueaza dupa mai mult de 60 de zile calendaristice de la depunere, returnarea obiectelor sau contravaloarea din vanzare va fi facuta numai dupa achitarea taxei de stocare (in suma de 1% din valoarea de vanzare pentru fiecare luna decursa in plus fata de primele 60 de zile gratuite).

l) BONUL DE CONSIGNATIE reprezinta dovada predarii obiectelor in consignatie. Returul produsului sau achitarea sumei generate prin vanzare se executa numai in baza bonului in original, si numai catre titularul identificat cu datele consemnate in bon.

Art.2 - Obligatii Sc Maracana Impex srl, comisioane si taxe; termene, durata contractului

a) Sc Maracana Impex srl va curata (in limite acceptabile) produsul primit in regim de consignatie.

b) Sc Maracana Impex srl va fotografia produsul astfel incat sa puna in evidenta starea estetica a acestuia.

c) In termen de maxim 7 zile lucratoare de la preluarea produsului in consignatie, acesta va fi verificat de catre departamentul Service Sc Maracana Impex srl si daca nu se descopera probleme ascunse nedepistate la preluarea produsului, il va afisa pe site-ul propriu folosind fotografiile reale ale produsului si precizand atat detaliile tehnice generale, cat si starea produsului si elementele incluse in pachet. In masura in care spatiul de prezentare permite, Sc Maracana Impex srl va expune produsul in una din vitrinele magazinului pentru a fi vazut si testat de catre potentialii clienti.

d) Sc Maracana Impex srl va raspunde intrebarilor legate de produs adresate de catre potentiali cumparatori, telefonic, via e-mail sau direct in magazin si le va acorda asistenta in utilizarea acestuia.

e) Sc Maracana Impex srl va contacta deponentul in cazul in care un potential client va dori o negociere a pretului, achizitionarea doar a unei parti din pachet sau alte detalii asemanatoare.

f) Sc Maracana Impex srl va acorda cumparatorului, conform legislatiei in vigoare, o garantie de 30 zile calendaristice pentru produsul vandut, perioada de timp in care daca cumparatorul ar depista o problema intemeiata si neprovocata legata de functionarea produsului, va asigura reparatia sau va returna integral suma de achizitie.

In cazul unei defectiuni survenite si necauzate in perioada de 30 zile garantie de la vanzare sau in timpul afisarii produsului in magazin in vederea vanzarii, deponentul are posibilitatea de a opta pentru retragerea produsului fara a achita alte costuri, sau poate opta pentru operatiunea de reparare a produsului. In cazul in care se opteaza pentru operatiunea de reparatie, costurile aferente acesteia vor fi deduse din suma datorata deponentului.

Termenul de returnare fara invocarea unui motiv este de 14 zile lucratoare.Nu se vor accepta retururile in acest termen, daca produsele prezinta urme notabile de uzura sau un numar mare de cadre al aparatelor foto ce au provenit dupa momentul cumpararii.

g) Sc Maracana Impex srl asigura cumparatorului un termen de returnare fara invocarea unui motiv de 14 zile calendaristice. Nu se vor accepta retururile in acest termen daca produsele prezinta urme notabile de uzura. In cazul aparatelor foto digitale returul este refuzat daca numarul de declansari depaseste cu 300 fata de cele cu care aparatul a fost vandut.

h) Daca in decurs de 18 luni deponentul nu se intereseaza de starea obiectului lasat in regim de consignatie, acesta se va considera abandonat si toate drepturile asupra produsului vor reveni in totalitate Sc Maracana Impex srl, magazinul fiind exonerat si de orice pretentie asupra produsului abandonat.

Pentru a depune un produs in consignatie este necesar ca doritorii sa fie in totalitate de acord cu acest regulament. Pretul de depunere este stabilit de catre deponent cu consilierea unui reprezentant Sc Maracana Impex srl, iar procentajul comisionului (0-50% din valoare) este stabilit doar de catre firma Sc Maracana Impex srl in functie de criterii si considerente interne; procentajul comisionului de consignatie nu reprezinta obiectul vreunei negocieri.

Suplimentar, pe contractul sau pe bonul de consignatie vor fi trecute in clar valoarea de intrare, pretul afisat in magazin, data preluarii in consignatie si data limita de 18 luni dupa care produsul este considerat abandonat.

Back